luni, 23 martie 2009

Internet Explorer 8 de la Microsoft

Microsoft Corp, cel mai mare producator mondial de software, urmeaza sa lanseze joi, in mod public, Internet Explorer 8, cea mai noua versiune a popularului Web browser.

Aplicatia Internet Explorer 8, o parte integrala a sistemului de operare Windows 7, asteptat cu nerabdare, poate fi descarcata de pe pagina de Internet a Microsoft incepand cu ora 9 am ora locala, gratuit pentru personale care utilizeze sisteme de operare Microsoft licentiate. Internet Explorer 8, sau IE8 cum mai este denumit, a fost in faza de testare publica de tip beta timp de aproximativ un an insa joi are loc lansarea catre marele public.

Microsoft sustine ca IE8 va rula atat cu Windows Vista, cea mai noua versiune a popularului sistem de operare Windows, cat si cu Windows XP, versiunea precedenta de Windows, care este preferata de unii utilizatori fata de Windows Vista. Noul browser ofera o securitate imbunatatita, avertizand de exemplu utilizatorii atunci cand urmeaza sa downloadeze ceva de pe un site cunoscut ca fiind o sursa de software malign, sau 'malware'.

IE8 inlocuieste versiunea precedenta IE7, care detine o cota mare din piata Web browser. Potrivit unui studiu recent realizat de firma de consultanta IT Janco Associates Inc, Internet Explorer are o cota de piata de 72,2 procente, urmat de browserul Firefox, produs de Mozilla Foundation, cu o cota de 17,2 procente. Noul browser Chrome al celor de la Google are o cota de piata de doar 2,8 procente, in timp ce browserul Safari al Apple Inc are o cota de piata mai mica de un procent.

Niciun comentariu: