sâmbătă, 5 aprilie 2008

Trafic.ro: Cautari generice si brand-uri online in 2007


Trafic.ro: Cautari generice si brand-uri online in 2007
Categorii
Toate categoriile
Afaceri/Comert
Arta/Cultura
Auto/Moto
Bani Online
Bloguri
Calculatoare/Internet
Cautare/Portal
Comert electronic
Companii/Firme
Divertisment
Educatie/Invatamant
Familie/Copii
Femei
Imobiliare/Constructii
Legislatie
Lifestyle
Locuri de munca
Muzica
ONG
Pagini personale
Politica
Prietenii/Matrimoniale
Regional
Sanatate
Servicii web
Spiritualitate
Sport
Stiinta/Tehnologie
Stiri/Massmedia
Turism
Diverse

Propune categorie



La inceputul lunii februarie 2008 am afirmat faptul ca romanii sunt foarte pasionati de jocuri, cel mai cautat cuvant prin intermediul caruia vizitatorii ajung in paginile site-urilor inscrise in clasamentul Trafic.ro. Tot atunci v-am prezentat si un top 10 al celor mai cautate cuvinte cheie ale lunilor noiembrie-decembrie 2007 si ianuarie 2008. Astazi, va vom prezenta topul celor mai cautate cuvinte cheie ale anului 2007, separate de data aceasta in cautari generice si cautari dupa nume de domeniu.
Pentru a clarifica separatia dintre cei doi termeni, am definit cautarile generice drept acele cautari dupa un domeniu de interes nerelationat in mod direct la o entitate de genul unui site, companie sau pur si simplu nume de domeniu. Am definit de asemenea cautarile dupa nume de domeniu acele cautari in spatele carora se presupune intentia utilizatorului de a ajunge prin intermediul cautarii pe site-ul cu acelasi nume.
Dupa cum se poate vedea din graficul de mai sus, cel mai cautat termen generic al anului 2007 in site-urile inscrise in Trafic.ro a fost cuvantul jocuri si constructiile sale derivate. Acesta a fost urmat de cuvintele horoscop, ziare, sport si vremea. Printre constructiile derivate ale acelorasi cautari generice s-au regasit mai multe nume de site-uri (de exemplu ziare.ro, ziare.com, e-ziare.ro in cazul cautarilor dupa ziare; sport.ro, telesport.ro, tvsport.ro, onlinesport.ro, astra-sport-bets.ro in cazul cautarilor dupa sport; vremea.ro, vremea.com in cazul cautarilor dupa vremea).
In cazul cautarilor navigationale (dupa un nume de domeniu) din Trafic.ro, cele mai cautate cuvinte ale anului 2007 au fost miniclip, gsp, libertatea, prosport, jetix, cancan, noi2, autovit, evenimentul zilei si neogen. Putem spune astfel ca, intre site-urile inscrise in clasamentul Trafic.ro, cele mai cautate brand-uri ale anului 2007 au fost cele reprezentate in graficul de mai sus.
In concluzie, putem spune ca motoarele de cautare au devenit un proxy pentru utilizatori, ajutandu-i pe acestia sa ajunga pe site-uri printr-o cautare dupa brand-ul dorit. Utilizatorul roman, desi foloseste in continuare cautari generice pentru a ajunge la informatia dorita, a retinut insa si nume de brand-uri de site-uri, structurandu-si astfel cautarile si in jurul acestora.
Pentru mai multe informatii despre utilizarea Internetului in Romania puteti consulta in orice moment statisticile oferite de Trafic.ro.
NET Index
Valoarea NET Index in saptamana 18 - 24 februarie 2008 a fost 5722.29, in scadere cu 165.57 puncte fata de saptamana anterioara. Puteti citi mai multe detalii despre indicele NET pe pagina NET Index. Sumarul celor mai importante variatii ale indicelui pentru ultimul an (52 de saptamani) este redat in tabelul de mai jos:
NET Index
NET Indexsaptamana 8
Variatie ultima saptamana
Valoare acum un an
52+*
52-**
5722.29
-165.57
3672.56
5888.94
3421.08
* - cea mai mare valoare a indicelui in ultimele 52 de saptamani ** - cea mai mica valoare a indicelui in ultimele 52 de saptamani

Niciun comentariu: