joi, 23 iulie 2009

Zapp creste viteza de acces la Internet din august

Telemobil, operatorul retelei Zapp, va lansa in luna august prima retea 3G+ din Romania, oferind utilizatorilor conexiuni de date mobile de trei ori mai rapide si mai performante decat cele existente in prezent pe piata, informeaza operatorul.

Prima faza a acestui proces de actualizare tehnologica va acoperi orasul Bucuresti si va oferi utilizatorilor de Internet mobil viteze de transfer de pana la 21,6 Mbps la descarcare si 5,8 Mbps la incarcare.

Potrivit operatorului, aceasta realizare va fi posibila datorita colaborarii cu ZTE si prin actualizarea retelei UMTS cu mai noua tehnologie HSPA+.

"Inca din momentul lansarii, Zapp a detinut pozitia de lider, setand directii si impunand standarde pe piata de date mobile. Astfel, Zapp a fost primul operator care a lansat conexiuni de date mobile de mare viteza, pana la 2.4 Mpbs, la nivel national. Acum, suntem din nou primii care lanseaza o retea HSPA+, confirmand astfel pozitia noastra de lider WISP din Romania", a declarat Chris Bataillard, director general executiv.

Aceasta imbunatatire a performantelor se suprapune cu faza a doua de derulare a retelei UMTS, in urma careia aria de acoperire a serviciilor 3G de la Zapp va fi extinsa de la 23 de orase, in prezent, la 63 de orase.

Pe langa lansarea retelei HSPA+ si derularea celei de-a doua faze a retelei UMTS, Zapp extinde cu inca 25 la suta aria de acoperire a serviciilor de date de mare viteza, pana la 2.4 Mbps, oferite prin tehnologia EV DO. Ulterior acestei dezvoltari, Zapp va acoperi peste 80 la suta din populatia Romaniei, aproape dublu decat aria de acoperire pentru servicii mobile de date de mare viteza oferite de alti furnizori din piata.

Sursa: Tehnopol.ro

Niciun comentariu: